Om....

...en vecka har starten gått i Sälen! Helt sjukt vad fort tiden har gått egentligen, var ju nyss 100 dagar kvar! Menmen, snart kommer vi...lär kolla om jag hittar nå bra väskor att packa i...tror inte vi har så stora ryggsäckar kvar faktiskt som är hela....men det löser sig!

Idag ska vi röja huset och kasta lite skräp....ska börja med övervåningen...där uppe är det ju inte så farligt..nu står wilma och drar mig i benet och säger hon inte kan äta mat....får ta och vara lite social på henne istället för att sitta här....

Kalas hela dan...

...ja idag har det varit kalas hela dagen lång. Pappa och Jennie kom redan strax efter elva och blev kvar till ett...medans dom var här så kom åke och carina...när dom åkt och jag skulle åka till affären och handla lite grejer för att göra en till tårta så mötte jag ingrid med familj efter vägen...patrik ringde och hade bett dan köpa med en tårta från maxi istället....hem igen då...sen kom dan och camilla med barn så det var fullt hus med ungar....efter ett tag åkte dom och lotta och solveig kom istället...full rulle hela dagen lång med andra ord. Men jag tror iaf att barnen är ganska nöjda med sina presenter dom fått!

Snart blir det lite melodifestival i soffan med chips och dip...har städat köket så nu ser man både bordet och bänkarna...ska ta och plocka ihop i vardagsrummet innan tv börjar bara....barnen är uppe och stimmar i sovrummet...Wilma var dödstrött och ville gå och sova men lillebror skulle hålla henne vaken...sen kom pappan upp i rummet en sväng oxå, då blev det ännu mer fart på viktor så nu är dom vakna bägge två! Lika bra det så dom får se när dom sjunger!

8 dagar kvar till start....

Milt pinsam....

...är min dotter har jag kommt underfund med idag. Var inne på Willys i borlänge för att handla lite inför kalaset imorgon när det står en väldigt mörk person där inne...Wilma tittar på honom och skriker till mig, mamma mamma kolla det är en bå nege....hoppas inte han förstod vad hon sa där...skyndade mig genast därifrån...efter vi handlat klart och kommer ut på parkeringen igen för att gå till bilen så kommer en kvinna som är maskerad så man bara ser ögonen och wilma skriker..mamma titta kommer spöke...gick en tant och farbror bakom oss som börja gapskratta och tanten sa att dom säger vad vi tänker....usch, nu får inte wilma följa med och handla nå mer.

Har gjort i ordning 2 tårtor sen vi kom hem, bara garneringen som ska dit men det gör jag imorgon fm...bullarna står på jäsning här och ska snart in i ugnen...sen får det vara färdigt för idag...eventuellt plocka ihop lite mer idag när barnen somnat någon gång i kväll om inte orken är som bortblåst helt....

Nej, nu ska jag äta en smörgås och lite soppa innan det är dax att pensla bullar...

9 dagar kvar..snart smäller det!

blä

Ja blä säger jag idag, har träningsvärk i armarna och ena benet..har en halsbränna från helvetet, har testat alla möjliga knep nu men ingenting hjälper. Förstår inte var den kommer ifrån, brukar aldrig ha det! Men det är väl bara att stå ut. Blir då ingen skidåkning idag iaf, gå till dagis imorse var träning nog för mig känner jag..helt dyngsur i svett när jag kom fram. Nog för att det är tungt att dra både vagn, bob och sen en hund som först har jättebråttom och sen tar siesta och lite för mycket kläder tror jag...och nattens snö som låg kvar på vägen...mm...behöver nog inte göra så mycket mer idag känns det som men har en hel del på listan....

2,2...

2.2 mil har det blivit totat idag på skidorna, fästet var bra men inte glidet...vette tusan var det har gått och gömt sig någonstans...åkte 15 på fm och sen ytterligare 7 i sällskap med Ingrid på kvällskvisten. När jag kom hem igen efter ca en timme så hade Viktor sovit middag med patrik...suck. Sova middag så sent är inte ok...så han lär väl vara vaken bra länge...men ska göra ett försök med läggning snart är det tänkt..vill ju ha lite vuxentid oxå!

Snart dax för vasaloppet iaf, skönt att man har fått tag i en biljett..lite oroad blev man ett tag där att det inte skulle gå men nu är det fixat...nu var det bara klädbekymren kvar...

På återseende en annan gång...

Nu så....

...är äntligen biljetten fixad....nu ska jag bara in på Erätukku och kolla om jag hittar nå kläder...tycker det är så svårt att veta hur man ska klä sig...man vet ju inte hur kallt det kommer vara och sen blir man ju varm av att åka oxå så då finns ju risken att man har klätt på sig för mycket kläder och måste strippa i spåret...menmen, får väl hålla koll på väderprognoserna och se hur det blir...som det ser ut nu så ska det vara en -4 ungefär och snö...tar hellre solsken än snö, tycker det finns för mycket av den varan redan !

Har idag haft en snöslunga ståendes i badrummet och luktat illa, jättespännande tyckte Viktor som har varit där och pillrat och vevat och haft sig..har stängt dörren ett antal gånger för jag tycker lukten sprider sig i huset men då är han där och öppnar igen och ska in dit och pilla...så det slutade med att jag stängde dörren med  honom där inne och sen fick han vara där tills han kände för att gå ut igen...nu har pappa kommit så då har dom stått i hallen och skruvat medans jag har varit ute och rastat hundarna i 40 minuter i kylan.

Släppte ut hundarna på gården en stund på em efter att jag stängt grinden, efter en stund hör jag zoya skälla och trodde hon ville in...öppnade dörren men det var ingen hund där, såg henne inte heller...sen gick jag till ytterdörren för att titta om hon smitit ut ändå dvs hoppat upp i snödrivan och krånglat sig ut men nej där stod rocco..hur nu han tagit sig ut genom grinden. Ropade på zoya men nej ingen hund....hörde henne skälla igen när jag kom in och då lät det som hon var på altan. Gick ut igen och hörde då ett krafsande och sen var hugo här och väldigt intresserad av n ågot under altanen...där var zoya, hon stack ut huvudet och försökte ta sig ut men hon kom inte ut nå...fick ta bort grillen och gräva undan lite snö för att hon skulle kunna ta sig ut...hur hon har kommit under om hon inte kan ta sig ut igen är ju ett mysterium i sig..och varför hon skulle in där har jag ingen aning om. Börjar nästan tro att grannens katt som är försvunnen sen månader tillbaka lagt sig under vår altan för att somna in men vet inte...låter ju otroligt när hon aldrig varit hit tidigare..men både hundar och katter i det här huset är väldigt nyfikna på att vara där under så måste nog försöka lysa där under imorgon och se va det är....

Nej, nu är det snart dax för bad i huset sen sängen....dom sov i sina sängar inatt och lika blir det idag...nu har dom fått flytta ut ur mammas och pappas säng har jag bestämt mig för!

Hurra hurra och JIPIII!!!

Börjar inlägget med att sjunga ja må hon leva till lilla Wilma som fyller 3 år idag! Helt sjukt vad fort tiden går egentligen..känns som nyss jag låg på bb med det lilla lilla knytet och fick gråtattacker..menmen, det är ju snart samma visa igen fast med viktor istället...honom fick jag gråtattacker med samma kväll han blev född...tänk vad dessa hormoner gör med oss kvinnor!

Dom ringde nyss från HomeMaid i Falun så ska dit på torsdag på intervju..måste plocka ihop lite papper och ta med men mer än hälften finns ju hos Alfa-Kassan så vi får se hur det går me det...hinner ju inte få hem nya heller!

Har i skrivande stund 12 st semlor på jäsning som snart ska in i ugnen...sen ska det göras fyllning och spritsat grädde..har aldrig tidigare gjort semlor så vi får se hur det blir. Imorgon ska vi nog baka lite bullar och kakor barnen och jag innan vi ska hem till Camilla och co på kvällen...nu står Viktor här med en marianne och vill ha...hmm...undrar om han ens tycker om dom eller om han tar en tugga och delar med sig av resten till Rocco...

Funderar på att göra hemlagad pizza ikväll oxå..men då lär jag ta fram köttfärsen och sätta den på tining i micron om det ska bli något av det....dax att fortsätta!

Helt matt

Ja jag blir helt matt. Bil som krånglar och krånglar...akassa som ger absolut lägsta ersättning i månaden..fick besked att om jag heltidsstämplar får jag ut 3600:- i månaden. Så nu är verkstaden avbokad och skatten har jag inte råd med så ställer av bilen så får den stå tills jag får något jobb. Ska jag iväg någonstans får jag väl ta bussen som alla andra. Och sen patrik som bara muppar sig och inte lyssnar utan bara tjatar om sluta rök sluta rök sluta rök, vad hjälper det jag får väl inge högre ersättning från akassan för det? Bilen blir väl inte lagad av sig själv heller. Igår fick jag ett vansinnes utbrott här hemma, tårarna sprutade för jag var så arg och min lilla stumpa tittade på mig och sa inte vara arg mamma, mamma inte lessen. Men arg var jag och ledsen oxå och inte fick man någon som förstod en heller här hemma. Han bara undrade vad jag gjort eftersom jag får sparken, jag har ju inte ens fått sparken är ju fortfarande anställd men dom har ju inge jobb åt mig. Vad ska jag kunna göra åt det?

Imorgon fyller min lilla skrutta 3 år oxå...och nästa vecka fyller lill-prinsen 2...sjukt vad fort tiden går. Wilma blir skitarg om man säger att hon är mammas lilla bebis, men det är hon ju och kommer alltid vara eller dom är ju mina bebisar bägge två.

Nej, ska ta och dricka lite kaffe sen är det väl snart dags att bege sig och hämta dom små..får ta pulkan och bobben för vagnen är ju trasig...

Inte min dag....

Nej, igår var inte min dag i skidbacken...drog på en rejäl vurpa som slutade med öm fot som är lite svullen men inte lika farligt idag som igår utan den mår lite bättre..men gör ont att gå upp och ner för trappen här hemma. Har väl säkert fått en lätt stukning men så vitt jag fått höra så är det bra att hålla igång..och det är ju bra för sitter jag helt stilla så blir svullnaden mer och smärtan känns mer den med. Annars får jag väl åka vasaloppet med gipsat ben på en skida och med kryckor istället för stavar! Skulle vara en snygg syn..blev jag inte kändis då så blir jag det aldrig! =)

Idag fyller gubben min 30 år oxå..grattis på honom..inte lätt att bli gammal...

Ska ta ett ryck och städa lite och plocka undan disken i köket...sen ska jag nog ringa runt lite och försöka få något jobb! Det suger ju att vara hemma..och ersättningen är ju superlåg oxå så det går ju inte ihop alls....

Bilder

Får bli ett bildinlägg idag på busiga barn...har ingen ork att skriva och inte så mycket har hänt som är värt att skriva om heller. Har gjort tappra försök idag att städa huset men så fort jag gjort rent och fint i ett rum så är barnen där och river fram allt mellan himmel och jord så nu har jag gett upp och tar det till veckan när dom är på dagis istället. Imorgon ska jag iaf åka iväg med allt brännbart från tunnorna som vi glömde ta ut och ta en vända på skidorna...

 Ritat lite på sig själv

 Jag är SÅ fin! För att inte tala om bordet..


 Såhär fint var det...men gick iaf bort!



vklart ska hundarna få smaka!

 Här ligger jag och sover gott!

 Finaste tjejen och vovven i Mockfjärd!

Ja nu har jag bjudit på lite bilder...nu ska jag nog sätta på lite kaffe och kika lite på tv...försöka och se om barnen orkar hålla sig vakna till pappa kommer hem om ca 1½ timme...skulle kunna tro det för dom verkar ha hur mycket energi som helst i kroppen just för tillfället!


Lite mer skidor...

har vi åkt nu på em...1.2 mil blev det idag...hoppas på mer imorgon, beror väl lite på var vi ska köra någonstans...sönderkört i Mockfjärd fast det inte är länge sen dom la nya spår där...menmen vi tog oss runt 4 varv iaf...och en fin vurpa blev det när jag skulle springa med skidorna uppför en backe tänkte jag...Ingrid tänkte vara lite snabb upp med kameran när jag låg där men insåg ganska snabbt att hennes telefon låg i bilen så tur var väl det..annars hade det blivit fint kort i bloggen hennes...jaja jag ska ge igen....på sista varvet vi körde så kom en man uppkörande bredvid ingrid och hon blev rädd och trodde först det var en älg som kom springande....=)

Nu ska här strax kläs på ungar den ena ska åka traktor med pappa tror jag och den andra får följa med mamma på promenad...

blåsor och ditten o datten

Fått som blåsor på insidan av kinden...känns inge vidare, tandvärk och en svidande känsla på utsidan av kinden....blåsorna beror nog på vitlöksdippen igår...tandvärken misstänker jag en till visdomstand för och den svidande känslan vete katten men kanske man blivit kall när man varit ute...

Ska snart bege mig ut på långpromenad med rocco...zoya var jag nyss ute med för hon vill inte gå långa promenader nu när det är kallt. Imorse då var vi först ut och hon kissade vid traktorn sen ville hon absolut gå in igen....en timme senare smet hon ut när viktor öppnade dörren och var ute och sprang. Lyckades till slut med hjälp av grannarna lura in henne genom deras kattlucka...väl inne så tog dom fast henne och jag gick runt. Sen stod vi och prata lite om allt möljligt bla vasaloppet. Tänkte vi skulle försöka få alla 3 grannfamiljerna att åka nästa år! Kan ju bli intressant att övertala palle till det....

Städat hela huset idag har jag gjort, bara tvätten kvar att vika och hänga men det får bli kvällsnöje efter mitt sköna bad jag ska ta efter jag varit ute och gått med rocco....

Tjingeling på en stund

Äntligen!!!

Ja som rubriken lyder, äntligen har jag fått ur linsen från helvetet. Är skapligt irriterad i ögat efter allt pillande men jag tog en spruta och sprutade in kallt vatten i ögat ett par gånger och sen provade jag att ta den i överkant i stället och då äntligen släppte den greppet om min pupill....inte en sekund för sent kan jag lova. Vete tusan om jag törs stoppa i linserna när det är dags för vasaloppet om det ska krångla så här...har aldrig haft några problem med tidigare linser...måste vara för att jag köpt dom på nätet. Men det är ju Focus Dailies som sägs ska vara så bra. Jaja, nog tjatat om det...

Hade tänkt åka en vända på skidorna idag men patrik kom inte hem förrän det var mörkt så då hoppade jag det...förstår inte varför jag är så rädd att ut i skogen i mörkret...finns ju ljus på elljusspåret som patrik säger..men imorgon får det lov att bli en vända. Pappa tyckte vi skulle ta en vända på 6 mil och se om vi pallade med det och hur vi kände oss efteråt innan vi åkte, han trodde att fixade vi det så skulle vi fixa stora loppet oxå...han har tilltro han. Talade om för honom att vi kommer gå i mål på ren envishet! Men har setat och kollat på skidspar.se och där finns en slinga här i gagnef som är 3 mil så om man åker den 2 ggr på samma dag så är det klart sen...frågan är ju hur terrängen är och om det är mycket backar för sånt älskar ju jag och min skidkompis....=P

Nej om man skulle försöka övertala något av dom sena middagsbarnen att följa och sova sängen? Känner mina ögon behöver vila nu....

Skulle aldrig....

ha satt i linserna på fm....sitter nu här med en lins jag inte får ur, jätteirriterat öga och ont i ögongloben,....ser ut som den sitter kvar iaf men jag vet inte, den kan ju ha flyttat på sig och vandrat bakom det övre ögonlocket...vet inte om det är farligt heller! Har sprutat linsvätska in i ögat för ett tag sen så det kom fukt ifall det blivit baksug...enklaste vore ju helt klart om den kunde lossna och fara ur av sig själv så slapp jag dit och pilla någe mer...

Viktor har somnat bredvid far sin i soffan så han tar en sen middagslur men det kan ju bero på att han blev väckt av den samme på fm när han sov efter maten...så det blir hans bekymmer ikväll när ungen inte vill sova...det får han som tack för att han inte kom hem innan det blev mörkt så jag inte kunde ut och åka skidor! Eller kunde det kunde jag väl men vill inte när det är mörkt i skogen...tycker det är jätteotäckt!

Linser...

..nu förstår jag varför jag inte köpte nya när mina gamla gick sönder...gud vilket bök för att få i dom! Det är inte normalt att peta sig själv i ögonen!! Höll på i säker 20 minuter innan jag fått i bägge och känner mig inte riktigt säker på att dom passar. Men det är väl sånt man får leva med när man beställer genom nätet! Jag ser ju iaf!

Nu ska vi strax klä på oss och gå ut på morgonpromenix, sen blir det lite plockning fram till lunch och tvättvikning efter middagsvilan. Skulle ha varit upp till affären oxå och köpa mjölk så det får väl bli vår promenad på morgonkvisten...eller fm kanske det är nu! Sen på em när patrik kommer ska jag ut en vända i spåret om det inte hunnit bli mörkt vill säga.

Nej, gå och klä wilma och byta på henne...se om hon har tvättat bort allt svart på händerna..

bildbevis



Här kommer så en bild på min insnöade bil...och värre är det nu när jag börjat skotta av bilen och plogbilen borde väl komma tycker man. Funderar på att ringa och klaga på snöröjningen, ligger ju 2 dm snö på vägen och dom plogar inte. Vad är det för idioti? Spara pengar kallas det visst. Ska försöka skotta av all snö från garagetaket oxå så det inte ger vika...vore ju synd att begrava alla grejer i garaget under snömassor...=)

Snö....

..snö och ännu mera snö. Verkar inte finnas någon hejd på det hela. Var ut och skotta av 3 ggr igår men det hjälps inte...får se om dom har skottat gångvägarna idag när vi ska till dagis...vild gissning är NEJ. Funderar allvarligt på att ta gräsklipparen till jobbet, då kan jag ju skotta vägen åt oss samtidigt och Viktor blir helnöjd...han fick åka traktor med pappa igår när han kom hem så han var lycklig resten av kvällen....bara dom inte ska åka bob och pulka igen...det orkar mamman inte med...dags att väcka dom små juvelerna strax och göra dom redo...borde väl kanske ha varit ut och skottat fram min bil men nej..ska gå ut och knäppa ett kort på den och lägga upp här...lite översnöad eller insnöad välj själv.

Idag blir det nog till att röja lite och slänga ut mer på tradera och hoppas på det bästa att det blir sålt oxå..behöver få in lite extra nu. Skulle väl ha tagit en tur på skidorna oxå men då lär jag fram med bilen först...frågan är om dom gjort några spår i mockfjärd när det snöar sådant...

Storstädning....

Storstädning pågår....är nästan klar, bara badrummet kvar och blommorna som ska få en skvätt med vatten sen är jag klar...får se hur länge det varar...ska skotta lite snö och fylla vedvagnen oxå men det kan jag göra när jag hämtat barnen senare. Ingrid skickade sms om en kurs ikväll som lät jättespännande att gå på men har inte fått något riktigt svar av syrran än om hon kan vara barnvakt så vi får väl se hur det blir med det. Beror ju alldeles på hennes hyresvärd...

Ska ta en repa nu och plocka fram sånt jag tänker slänga ut på tradera oxå..måste få det gjort..hoppas kamerans batteri räcker bara!

RSS 2.0