Äventyr....

Hej hej
Ja igår var jag och barnen ut på lite äventyr efter dagis. Wilma har ju tjatat ett bra tag nu att hon vill åka buss. Så efter dagis tog vi tåget in till Borlänge, på stationen här i Mockfjärd var det värsta skumma typen som först frågade hur mycket tåget kostade..ingen aning sa jag. Efter en stund säger han att han kommer från ludvika men blivit avslängd här i Mockfjärd...sen yra han om att han hade någon tjej. För att avsluta med att fråga om jag ville köpa hans telefon för 200 så han kunde ta sig hem...han tyckte det skulle vara bra att kunna åka över nyhammar oxå...då sa jag åt honom att det är bara 2 mil dit om du går över skogen...men det var han inte så sugen på om han inte kunna stanna och bada i någon tjärn...finns nog säkert någon liten bäck efter vägen sa jag och då skratta han. Wilma var jättelugn och satt och flörtade med en kille på sätet bredvid på tåget, Viktor ville inte sitta stilla...han ville ner på golvet och gå men det fick han inte. Väl inne i Borlänge gick vi till kupolen och kikade lite...köpte ett par nya tofflor, en t-shirt och kalsong till viktor med traktorer på och sen fick jag lov att köpa ett par byxor åt mig själv för jag trodde jag skulle svettas ihjäl...49 kronor för ett par hyfsat snygga piratbyxor på cubus...sen var det vidare mot bussen hem...bägge barnen helt lugna på bussen och satt still...kanske kan tacka bältena i bussen för det! Men dom verkade tycka det var roligt iaf!

Idag ska jag ut och jobba natt och imorgon när jag sovit klart ska vi hem till fam Håkman på kalas...stora killen Isac fyller 6 år idag så HIPP HIPP HURRA för honom!! Sen jobbar jag söndag natt igen...och måndag...sover tisdag, ledig onsdag och jobbar torsdag, fredag, lördag....bra med mycket jobb! =)

Men.....

...hur mycket regn kan det komma ner egentligen? Det var ju så mycket snö i vintras så man tycker inte det ska finnas så mycket nederbörd kvar. Men vem vet dom kanske sitter där uppe våra nära och kära och tar sig en sup eller två. Eller hur många som helst =).

Har jobbat måndag och tisdag natt den här veckan..får se om dom hör av sig om helgen oxå för tydligen fattades det folk då oxå. Har iaf fått 2 sms med massa turer i juni och juli...bla hela midsommarhelgen...det blir bra det, fina pengar i lönekuvertet sen.

Viktor håller på och driva mig till vansinne här hemma...han är snart ganska billig och tillbehör kan fås med om någon känner sig sugen. Wilma däremot har blivit lugnare igen när det gäller lämning på dagis. Nu blir hon glad igen när man ska gå dit. Vet inte vad det var som höll på nyss, kanske någon fas i utvecklingen.

Pga av det tråkiga vädret ute så är vi inne och myser idag....Viktor vill vara ute säger han men han tycker inte om att bli blöt ...och det blir han så han är sur som en citron. Hade tänkt fortsätta med städningen som är helt meningslös känns det som men har inte riktigt någon motivation.

Tanten från Djurås som jag var och städade hos har ringt och sagt ifrån mer städning för hon har det så jobbigt och hennes tarmar klarar inte att passa tider....och en hel massa annat..hon behövde komma bort och få hjälp och jag vet inte alls. Tack gode gud för det! Var inte alls bekväm med att städa hos henne så det var ju tur att hon inte klarar av det =).

Nej om man kanske ska gå och plocka ihop lite tvätt och leksaker iaf så det blir någonting gjort...

Framtiden

Hej hopp
Ja idag har jag bestämt min framtid till hösten. Har lämnat in papper så ska börja läsa omvårdnadsprogrammet till hösten och bli undersköterska, ska jobba samtidigt och på så sätt slippa få ännu mer studieskulder. Och dessutom ligga i träning för nästa års Vasalopp. Blir bra att ha mycket att göra, plus allting annat med familj, vänner, hus och allt vad det är. Men blir nog bra i slutändan. Skönt att bli något i slutändan... Har funderat på att läsa till cns-operatör oxå men tror jag hoppar det till nästa gång jag känner för att utbilda mig...måste läsa upp lite gymnasiebetyg oxå först innan det blir aktuellt. Läser jag till undersköterska och pluggar upp mina betyg så finns ju chansen att jag pluggar vidare sen om jag orkar och har lusten kvar.

Idag har jag städat och nyst...känns lite bättre i näsan nu på kvällskvisten så det värsta förkylningen är nog över...blir bra om man blir bättre, hade tänkt börja springa lite på elljusspåret och träna upp konditionen lite...är nog säkert bra för höfterna oxå...det visar sig! Har börjat känna av högra höften när jag är ute och går men tror att med lite träning ska det ge med sig förhoppningsvis. Har väl burit för mycket på Viktor dom senaste dagarna.

Wilmas feber som hon hade helgen som gick har gått över och hon är lika pigg som vanligt. Vete katten vad den berodde på egentligen men det visar sig väl om det kanske är någonting som ligger latent eller om det bara var lite feber...kommer ihåg att den här tiden förra året så hade Wilma samma febertopp men då visade det sig 2 dagar senare att hon hade halsfluss lilla skruttan. Men peppar peppar så har hon klarat sig från detta efter det. Inte har vi haft magsjuka heller...så vi får se hur länge vi klarar oss. Men jag tror att en anledning till att dom inte är sjuka så ofta är att vi vistas ute så pass mycket som vi gör. Det sägs att frisk luft stärker immunförsvaret och det har dom nog rätt i dom som säger så...=)

Dax att kolla lite på FB och lite bloggar sen sova sängen...hundarna har redan sagt godnatt till mig, gick en långpromenad innan och kom hem strax efter halv åtta så jag tror dom klarar sig för ikväll...ska kika om dom kanske vill gå ut i ravinen bara...vet då att Rocco sover djupt i hallen, hörde hans snarkningar för en stund sen när jag kollade på Greys...och zoya har bäddat ner sig i sängen...

Kram och godnatt


Ny näsa och ögon

Ja det känner jag att jag skulle behöva nu...så om det är någon som har till övers så hojta gärna till. Har en blandning av allergi och förkylning på samma gång tror jag...känns precis som när pollen slår till och samtidigt så känns det som en rejäl förkylning. Typiskt, jag som tänkte skicka ett sms till Lena om hon ville bjuda på kaffe så man fick se underverket men nej...tror jag lugnar mig någon vecka med det vill ju inte smitta lilla Thilde. =)

Gått bra att lämna Wilma på dagis nu i 2 dagar...inge gråt och gått direkt in utan problem. SKÖNT! Däremot Viktor blir sur och vill hellre vara ute...menmen, dom går ju ut efter fruktstunden...idag skulle Wilma ha matsäck med sig för dom skulle ut med Knopp och gå i knoppskogen...stora tjejen min. När hon sen byter avdelning så blir det Mulle istället men det dröjer något år till det...

Har städat under fm så nu är det fint på nedervåningen...förutom datarummet...sen är det övervåningen kvar men det tar jag imorgon istället. Datarummet får patrik ta för han har slängt en massa papper över hela golvet och jag vet inte om det är skräp eller inte så det är bäst han får ta det själv! =)

Nu ska jag ta en kaffe med mig ut och kolla om posten kommit!

Ja just ja

Ja just ja....den envisaste bebisen på denna jord har kommit ut. Välkommen Thilde och grattis till Lars och Lena...skrattar fortfarande när jag tänker på Lenas gymnastisering....hur en höggravid kvinna med foglossning kan lyckas med dom rörelserna det är imponerande...nästan så jag ska ge henne ett diplom! Men nja....ska puscha henne lite att anmäla sig till Vasan nästa år istället...ska vi hjälpas åt Ingrid? Blir inge pulka med kaffe och cigaretter för henne...

Bloggtorka

Ja jag lider av bloggtorka och orkar inte skriva...har ju i och för sig inte hänt något speciellt heller och bättre då att inte skriva alls än att skriva om ingenting. Har varit på kalas för Henrik idag....tänk vad tiden går fort..redan 9 år gammal...tyckte det var nyss man kallade honom för spyräkan..menmen tiden går fort...3 år sen jag blev mamma första gången oxå. Har hållit i ett litet knyte på 10 dagar idag och tyckte han var jätteliten...men mina var ju ännu mindre när dom kom...förstår inte alls...dom måste ju ha varit pyttesmå...för att inte tala om lillsyrran som bara vägde 2.1 när hon kom...kommer inte ihåg hur lång hon var men inte var hon lång inte!

Wilma ligger här hemma med 40 graders feber...varit uppe i nästan 41 en vända men efter alvedon så är hon ganska pigg för tillfället och orkar leka lite med lillebror...men snart går alvedonen ur och då vänder det igen...tur vi får lägga oss för natten snart...hoppas detta ger med sig snart, vet inte vad det är heller för hon verkar inte ha ont någonstans heller...lite tjock i halsen tidigare idag men hon verkar inte ha problem med att äta och dricka. Det kanske är vattkoppor på gång? Har för mig det brukar börja med feber..men vi får se...

Ska kika om det börjar någon bra film nu klockan nio...gonatt!

RSS 2.0